Главно Предсједник РС

Цвијановић: У доњем дому Конгреса САД заговарано је неуставно и вандејтонско поступање у БиХ

„СРПСКА НЕМА ПРОБЛЕМ СА БиХ КОЈА ФУНКЦИОНИШЕ СКЛАДУ СА УСТАВОМ КРЕИРАНИМ У САД“
  • Када се погледа ко се тамо обратио и ко је био позван да изнесе мишљење могло се унапријед написати шта ће рећи, јер су им ставови познати. То је познати лобистички приступ који деценијама овдје гледамо

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да они који су се обратили Комитету за спољне послове Представничког дома америчког Конгреса годинама причају исто и заговарају неуставно и вандејтонско поступање у БиХ, иако долазе са простора гдје је написан Дејтонски мировни споразум.

Када се погледа ко се обратио том Комитету и ко је био позван да изнесе мишљење могло се унапријед написати шта ће рећи, јер су им ставови познати. То је познати лобистички приступ који деценијама овдје гледамо“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да је ријеч о подухвату људи који су некада имали универзитетску позадину и користили је да би причали против Републике Српске.

Нисам код њих препознала дозу реалности према БиХ, него многе који лобирају за бошњачке политичке интересе. Не мислим да има тежину чињеница да је јуче неко нешто причао, него тежину има количина неразумјевања према проблемима БиХ“, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, одлично се зна како БиХ може функционисати, „али упорно се све ставља под плашт неке централизоване, унитарне и грађанске државе што није формула за успјех“.

Цвијановићева је поновила да је формула за успјех БиХ да се сви крећу у складу са уставним надлежностима и да се добро комуницира.

Има оних који реално виде шта је проблем и све их је више, али има и оних који то неће да виде. Наша политика је та да Република Српска није проблематична са аспекта функционисања БиХ, док год је БиХ таква каква је замишљења и успостављена Уставом који је креиран у САД“, рекла је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар