Главно Федерација/БиХ

Цвијановић у Паризу: БиХ нема високог представника, странац који се тако представља није потврђен у СБ УН

САСТАЛА СЕ СА МАРИН ЛЕ ПЕН И ПОСЛАНИЦИМА МАРИН ХАМЕЛЕТ, ЈАЕЛ МЕНАШ И ЛОРОМ ЛАВАЛЕТ
  • Српски члан Предсједништва БиХ указала на важност унутрашњег дијалога и доношења одлука од стране домаћих институција и демократски изабраних представника, без интервенционизма иностраних актера

Извор: РТРС

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Паризу са групом посланика у Народној скупштини Француске, коју је предводила предсједница посланичке групе Националног окупљања Марин ле Пен.

На састанку је разговарано о политичким и економским приликама у БиХ и региону, тренутној ситуацији и изазовима у Европској унији, као и перспективи процеса европских интеграција Западног Балкана, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Цвијановићева је изразила посвећеност европском путу БиХ, али и жаљење због недостатка разумијевања и двоструких аршина које ЕУ примјењује према различитим земљама.

Цвијановићева је упознала саговорнике са актуелним темама у БиХ, указавши на потребу досљедног поштовања Дејтонског мировног споразума и уставних надлежности различитих нивоа власти.

Она је нагласила важност унутрашњег дијалога и доношења одлука од стране домаћих институција и демократски изабраних представника, без интервенционизма иностраних актера.

Цвијановићева је истакла да БиХ тренутно нема високог представника, а да странац који се тако представља није изабран у складу са анексом 10 Дејтонског мировног споразума, јер није потврђен у Савјету безбједности УН.

Поред Ле Пенове, састанку су присуствовали посланици, чланови Одбора за спољне послове у Народној скупштини Француске Марин Хамелет и Јаел Менаш, као и потпредсједница Групе пријатељства Француска-БиХ Лора Лавалет.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар