Главно Странке

Цвијановић: У Сарајеву ћу бити функционер и политичар Српске, а не босански функционер

ДОДИК НА ТРИБИНИ У КОЗАРСКОЈ ДУБИЦИ: ХОЋЕМО ДУБИЦУ КОЈОМ ЋЕМО СЕ ПОНОСИТИ И ВИ И ЈА
  • Кандидат за посланика Ранкица МАРЕЉ: Увјерена сам да ће Дубичани подржати Додика и Цвијановићеву. Они су људи који неће потписати пакт са онима који су газили, бомбардовали и понижавали српски народ

КАНДИДАТ за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је вечерас на трибини у Козарској Дубици да ће у Сарајеву бити функционер и политичар Републике Српске, а не сарајевски политичар или босански функционер.

Цвијановићева је истакла да позиција Републике Српске мора да се штити на било којој позицији у Сарајеву.

“Сигурно знам за себе да ћу тамо бити функционер и политичар Републике Српске, а не сарајевски политичар или босански функционер. Знам шта су моје обавезе према народу који ме бира на територији Републике Српске”, рекла је Цвијановићева.

Што се тиче спољнополитичког представљања БиХ, Цвијановићева је истакла да у оквиру тога мора да се чује и види глас Републике Српске и препозна њена позиција, као и у другим питањима којима ће се бавити.

“Одговорност према Републици је та која треба да буде присутна у сваком нашем поступању, било гдје да се налазимо, у републичким институцијама код нас у Републици Српској или на нивоу БиХ”, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да очекује јако добар резултат и побједу СНСД-а у Козарској Дубици за коју је рекла да је била наслоњена на републичке институције у претходном периоду.

“Они су знали свих претходних година да потребе грађана зависе од тога колико ћемо добро комуницирати. Добро смо комуницирали и извршавали све своје обавезе, упркос одређеним проблемима који су постојали овђе”, рекла је Цвијановићева.

Она је на централном предизборном скупу СНСД-а у тој општини рекла да је сигурна да Дубичани знају да развојне пројекте дугују политикама СНСД-а.

Фото: СРНА

“Сигурна сам да ће они за то узвратити онако како треба. Очекујем овдје и добар коалициони капацитет који ће, такође, помоћи када су у питању наши појединачни кандидати да дођемо до велике разлике и побједе, а исто тако када је у питању и пласман самог СНСД-а”, додала је Цвијановићева.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик подсјетио је на бројне инфраструктурне пројекте и инвестиције које су реализоване у тој општини.

“Имамо намјеру да не станемо са асфалтирањем локалних и других путева, да завршимо Центар за културу који је веома важан. Хоћемо да имамо Дубицу којом се поносимо и ви и ја”, рекао је Додик и додао да је Козарска Дубица дио његовог завичаја и одрастања.

На предизборном скупу у Козарској Дубици представили су се носиоци листе и кандидати те странке за Парламентарну скупштину БиХ, кандидати за народне посланике у Изборној јединици један међу којима Ранкица Марељ и кандидат Даријан Бабић из Козарске Дубице.

Марељева је увјерена да ће Дубичани подржати Додика и Цвијановићеву који, како је рекла, имају храброст и упорност на којима им може позавидјети сваки политичар на овом свијету.

“Они су људи који неће потписати пакт са онима који су газили, бомбардовали и понижавали српски народ”, рекла је Марељева.

Бабић је навео да су у Козарској Дубици реализовани бројни инфраструктурни пројекти, те да само СНСД има јединствен, искусан и провјерен тим који може да одлучно води Републику Српску у стабилну и сигурну будућност.

Централни предизборни скуп СНСД-а у Козарској Дубици започео је интонирањем химни и минутом ћутања за све погинуле борце за Републику Српску у Одбрамбено-отаџбинском рату, у коме је Козарска Дубица одбрањена од хрватске агресије у септембру 1995. године.

У спортској дворани у Козарској Дубици подршку кандидатима СНСД-а својим доласком исказали су бројни Дубичани, чланови и симпатизери странке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар