Влада РС Главно

Цвијановић: Улица не смије бити та која управља, рад МУП-а нека оцијени тужилаштво

У ИНТЕРВЈУУ „ВЕЧЕРЊЕМ ЛИСТУ“ НАГЛАСИЛА: СЛУЧАЈ ДРАГИЧЕВИЋ ПОСТАО ЈЕ ДИО ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је случај смрти младог Бањалучанина Давида Драгичевића нашкодио свима зато што су се кроз њега показала бројна лица и наличја.

„Суштина је да је у таквим случајевима једино тужилаштво позвано дјеловати. Нажалост, многи други давали су квалификације, вјероватно и зато што се толико дуго чекао став тужилаштва“, констатовала је предсједник Владе Српске за „Вечерњи лист“ издање за БиХ.

Она је изразила жаљење због трагедије породице Драгичевић, али и због политизације цијелог овог трагичног догађаја.

„Међутим, није на предсједнику Владе да води истрагу и да се петља у истрагу полиције и тужилаштва“, додала је Цвијановићева, истичући да Тужилаштво треба да да одговор да ли је Министарство унутрашњих послова у овом случају поступало исправно и у складу са процедурама.

Наводећи да никада није бранила некога ко је чинио било шта непрописно, Цвијановићева је рекла да, ако је неко нешто погрешно радио или заташкавао, мора бити санкционисан.

„Исто тако, не подржавам да се праве разне конструкције нити да улица постаје она која управља. Понављам, желим да се утврди истина“, нагласила је Цвијановићева, констатујући да је, нажалост, случај „Драгичевић“ постао дио предизборне кампање.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар