Главно Предсједник РС

Цвијановић: Застрашујуће је ћутање Станивуковића и Золака који су изазвали невиђену кризу

„ЗА СТАНИВУКОВИЋА НИЈЕ НИ ЧУДО - НАВИКЛИ СМО НА ЊЕГОВЕ ЛУДОСТИ, АЛИ ЈЕ ЗОЛАК ЉЕКАР“
  • „Гдје је Александар Золак са замјеркама био прије три, шест или двадесет мјесеци? Монструозно је што су пацијенте довели су у овакву ситуацију“

ПРЕДЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је застрашујуће ћутање Драшка Станивуковића и Александра Золака који су проузроковали невиђену кризу и довели у питање људске животе у болницама широм Републике Српске.

„За Станивуковића није никакво чудо јер смо навикли на његове лудости, али да је Золак, као здравствени радник, љекар, спреман да угрози пацијенте, умјесто да их лијечи, то је заиста недопустиво“, нагласила је предсједник Републике Српске у изјави за Срну.

Ако је постојао неки процедурајлни проблем, указала је Цвијановићева, онда је Золак требало на њега да упозори прије три мјесеца, шест, петнаест, двадесет или више мјесеци, а довести пацијенте у овакву ситуацију је монструозно.

Александар Золак

„Од њега бисмо очекивали, у најмању руку, да је сад раме уз раме уз своје колеге здравствене раднике и да гледа како да ријеши проблем умјесто што је истурио Станивуковића, а он се сакрио у мишју рупу и не одговара на позиве Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске“, рекла је Цвијановићева.

Генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да ова здравствена установа има још пар тона кисеоника, те да руководство улаже све напоре да ријеши овај проблем.

Слична ситуација је у већини болница у Републици Српску након што су Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ и њен директор Александар Золак забранили фирми „ТГТ техногас“ да, као и до сада, снабдијева УКЦ медицинским кисеоником.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар