Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Жене су чврсти стубови и темељи својих породица и велики потенцијал друштва

ПОВОДОМ 8. МАРТА УКАЗАЛА НА ДОСТИГНУЋА ЖЕНА, ЊИХОВУ НЕИЗМЈЕРНУ СНАГУ И ЈЕДИНСТВЕНЕ СПОСОБНОСТИ

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку свим женама поводом 8. марта – Међународног дана жена, истичући да су жене чврсти стубови друштва и темељи породица.

– Упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена, празника који слави борбу за права и једнакост жена, друштвена, економска и политичка достигнућа жена, њихову неизмјерну снагу и јединствене способности – наводи се у честитки Цвијановићеве.

Она је додала да је радује чињеница да жене у овом друштву, као чврсти стубови и темељи својих породица, те покретачи многих друштвених процеса, обављају бројне значајне и одговорне функције и као такве представљају велики потенцијал за развој у свим сферама.

– Остаје трајна обавеза и одговорност друштва у цјелини да настави борбу за праведније, хуманије и слободније друштво, у којем ће жене достићи родну равноправност у правом смислу те ријечи – наводи се у честитки Цвијановићеве.

Широм свијета сутра се обиљежава Међународни дан жена, као дио борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар