Вјере Главно

Цвијановић: Живимо са много изазова, али и са много убјеђења да ћемо истрајати

СА ДОДИКОМ И ВУЧИЋЕМ ПРИСУСТВОВАЛА КРСНОЈ СЛАВИ СРПСКЕ ЦРКВЕ У СЕНТАНДРЕЈИ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Борили смо се за правду у нашим политичким мандатима, а то ћемо и наставити, као и за статус Републике Српске. Борићемо се и против оних који желе да умање снагу Србије, који желе да укажу на неке ствари које су нама далеке и стране, а желе да их наметну као своје вриједности

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовала је данас, заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и предсједником Србије Александром Вучићем, обиљежавању крсне славе Преображењске цркве у Сентандреји.

Цвијановићева је изразила велику захвалност епископу будимском Лукијану који их је, како је навела, окупио на овом мјесту од изузетног националног и историјског значаја за цијели српски народ.

Она је честитала предсједнику Србије који је данас одликован Орденом епархије будимске првог реда, као и епископу Лукијану којем је кум овогодишње славе, предсједник Српске, уручио Орден Републике Српске на ленти.

Цвијановићева је захвалила СПЦ за очување идентитета српског народа и предан рад на јачању везе Републике Српске и Мађарске, као и Србије и Мађарске.

– Ми живимо са много изазова, али исто тако и са много убјеђења да ћемо истрајати и урадити оно што је исправна ствар. Борили смо се за правду у нашим политичким мандатима, а то ћемо и наставити, као и за статус Републике Српске. Борићемо се и против оних који желе да умање снагу Србије, који желе да укажу на неке ствари које су нама далеке и стране, а желе да их наметну као своје вриједности – поручила Цвијановићева.

Предсједник Републике Српске и српски члан Предсједништва БиХ бораве у дводневној посјети Мађарској на позив владике Лукијана и мађарског премијера Виктора Орбана.

Додик и Цвијановићева сутра ће се састати са Орбаном, а потом и са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевим и предсједником Србије Александром Вучићем.

Предвиђен је и састанак с турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар