Главно РС и матица

Да ли се код Београда преврнуо камион са ракетама за „Панцир-С“ или тај ракетни ПВО систем?

РТС ЈАВИО ДА СЕ ПРЕВРНУО КАМИОН И ДА ЈЕ ЈЕДНА РАКЕТА ИСПАЛА
  • Све се догодилаона Остружничком мосту, код искључења за Обреновац. У колони других војних возила, која су кренула на редовну војну вјежбу на полигон Пасуљанске ливаде

ЈЕДАН припадник Војске Србије лакше је повређен јутрос око 7.30 код у саобраћајној незгоди која се догодила код Остружничког моста, а у којој је учествовало борбено возило ВС упућено на извршење редовног задатка.

Инцидент је потврдило Министарство одбране, а РТС-у је потврђено да су се у камиону налазиле три ПВО ракете „панцир-С“ и да је једна испала из камиона.

Реч је о бојевим главама због чега је цијело подручје око Остружничког моста обезбјеђено, преноси РТС.

Незгода се догодила на Остружничком мосту, код искључења за Обреновац. Камион је био у колони других војних возила, која су кренула на редовну војну вјежбу на полигон Пасуљанске ливаде, наводи РТС.

Саобраћај је обустављен у оба смјера, а возила се преусмјеравају на локалне саобраћајнице.

Војни аналитичар Александар Радић рекао је агенцији Бета да се преврнуо комплетан артиљеријско-ракетни система ПВО Панцир С-1Е .

Не улазећи у то под којим околностима се то догодило, то је нешто што је незамисливо и неприхватљиво. То је нешто што нема оправдања и не може се само одмахнути руком и рећи: ‘Па, добро, дешава се'“, рекао је Радић и додао да је тиме Војсци и држави нанета огромна материјална штета јер је ријеч о најмодернијем систему ПВО набављеном из Русије прошле године.

Он је рекао да су слични инциденти дешавали и у Русији, јер Панцир има високо тежиште због радара и ракета, али да је то искуство требало да буде унијето у обуку Војске Србије, а да је то очигледно занемарено.

Додао је: „Да се Панцир преврне по равном путу, у маршу и у колони под пратњом то је неприхватљиво. Неко је врло неспретно пласирао информацију да се преврнуо камион, да би сакрио величину тог инцидента. Није се преврнуо камион него борбено оруђе Панцир. Нешто што смо ми платили милионе евра“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар