Главно РС и матица

Дачић: Далеко су од истине тврдње подносилаца резолуције о Сребреници да имају двотрећинску већину

БИЋЕ ИЗУЗЕТНО НЕЗАДОВОЉНИ АКО ЈЕ У ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ УН НЕ ПОДРЖИ ВЕЋИНА ЗЕМАЉА
  • Ивица ДАЧИЋ: Та резолуција је незаконита по два основа. Супротно је Дејтонском споразуму јер Предсједништво БиХ није предложило приступање БиХ тој резолуцији, нити је предложило ту тему. Други основ је то што не може да се разматра у Генералној скупштини УН јер се разматра у Савјету безбједности

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да су тврдње подносилаца резолуције о Сребреници да имају обезбијеђену двотрећинску већину у Генералној скупштини УН далеко од истине.

Дачић је додао да су ту већину можда имали у одређеном тренутку, али да је сада немају.

– Они који су предложили резолуцију били би изузетно незадовољни уколико не би имали број који показује да њихов приједлог подржава већина земаља – додао је Дачић.

Он сматра да се резолуцијом о Сребреници под плаштом борбе против геноцида врши политизација једне теме, истичући да је то нелегално и незаконито по два основа.

Дачић је рекао да је то супротно Дејтонском споразуму јер Предсједништво БиХ није предложило приступање БиХ тој резолуцији, нити је предложило ту тему.

– Други основ је то што ово не може да се разматра у Генералној скупштини УН зато што се разматра у Савјету безбједности – рекао је Дачић за ТВ Прва.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар