Главно РС и матица

Дачић признао: Може Србија у ЕУ 2025, али нисам сигуран да ће се то десити

ПОНОВО УПОЗОРИО ДА БИ ФОРМИРАЊЕ ВОЈСКЕ КОСОВА БИЛО КРШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244
  • На отварању Српског економског самита рекао: „У Европској унији супонекад чак и вредности релативна категорија. Кад је неком у Европи нешто потребно – зажмури се на вредности. И не само у Европи“

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је данас у Београду да би Србија теоретски могла ући у ЕУ 2025. године али, да „према досадашњим искуствима“, није сигуран да ће се то десити.

Говорећи на отварању Српског економског самита, шеф дипломатије је изјавио да ЕУ није само економска већ и политичка унија и да ће се при одлучивању о пријему Србије гледати не само вриједносни већ и политички фактори, и додао да су у ЕУ „понекад чак и вриједности релативна категорија“.

„Кад је неком у Европи нешто потребно – зажмури се на вриједности. И не само у Европи“, рекао је Дачић.

Према његовим ријечима, 2025. као могућа година пријема у ЕУ, прије свега за Србију и Црну Гору, поменута је у Стратегији Европске комисије за Западни Балкан због инсистирања из Београда, а да ли је тај рок реалан „нико не може да каже“.

Дачић је рекао да ће Србија на путу евроинтеграција урадити све што је до ње, јер је то у њеном интересу.

Оцијенио је да би формирање војске Косова било кршење Резолуције 1244 и да ће Србија на то указати на сједници Савјета безбједности УН 8. новембра.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар