Главно Свијет

Дамаск: Турска је главни спонзор тероризма и у Сирији и у региону

ТУРСКЕ И АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ НА СВОЈОЈ ТЕРИТОРИЈИ СИРИЈА ПРОГЛАСИЛА ЗА – ОКУПАЦИОНЕ

Валид Муалем

  • Валид МУАЛЕМ, шеф сиријске дипломатије, обратио се Генералној скупштини УН, рекавши поред осталог: „Турска је омогућила улазак у Сирију десетина хиљада страних терориста, а и даље им пружа све врсте подршке

СИРИЈА је војне снаге Турске и Сједињених Држава, које се налазе на њеној територији, прогласила – окупационим.

Шеф њене дипломатије Валид Муалем, учествујући у општој политичкој расправи на 75. засједању Генералне скупштине УН, додатно је разјаснио и акцентовао ту позицију званичног Дамаска:

„Осуђујемо све злочине такозване глобалне коалиције која и даље крши сиријске законе на североистоку моје земље. То укључује пљачкање нафте, нападе на насеља, уништавање зграда и инфраструктуре. Континуирано нелегално присуство и акције америчких и турских снага на сиријском тлу представљају окупацију“.

Муалем је у наставку нагласио:

„Сирија ће учинити све што је у њеној моћи да оконча ту двојну окупацију, користећи за то сва средства према међународном праву.

Према његовим ријечима, Турска наставља да подржава терористичку групу Џебхат ан-Нусра:

Што се тиче спонзорисања тероризма, турски режим је испред свих осталих. Турска је главни спонзор терориста у Сирији и у региону. Омогућила је улазак у Сирију десетина хиљада страних терориста, а и даље им пружа све врсте подршке“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар