Главно РС и матица

Дарко Младић: Отац говори да он сада није битан, већ Српска и њен опстанак

„ГЕНЕРАЛ ЈЕ СВЕСТАН ПОДРШКЕ КОЈУ ИМА ОД СВОГ НАРОДА“
  • Изразио нада да ће на крају Србија и Република Српска успјети да се изборе да сви Срби које је осудио суд у Хагу, укључујући и његовог оца, издржавају казне у Србији, односно Српској

РАТКО Младић је добро и стоички поднио данашњу пресуду Хашког трибунала, рекао је његов син Дарко Младић.

Добро је звучао кад сам га посјетио. Држао га је адреналин, видећемо како ће се у наредним данима то све одразити на његово здравље. Народ је прозрео њихову намеру, никаква сила не може натерати да лаж постане истина и то Ратко зна“, нагласио је Дарко Младић.

Пренио је очеву захвалност судији Присци Матимби Ниамби, која је, како каже, исказала храброст.

Генерал је свестан и подршке коју има од свог народа. Зна он шта народ његов мисли о њему. Његове речи су биле усмерене на то да он сада није битан, већ да је битна Република Српска и њен опстанак“, рекао је Дарко Младић за РТРС.

Дарко Младић раније је изјавио Срни да се нада да ће на крају Србија и Република Српска успјети да се изборе да сви Срби које је осудио суд у Хагу, укључујући и његовог оца, издржавају казне у Србији, односно Српској.

Видећемо како ће ствари да се одвијају, али реално то је двострука казна за њих. Као да неко жели додатно да се иживљава над свима нама. Иду у тешке и дуготрајне затворе, у средине у којима не знају језик ни било шта друго, у тешке услове где не може породица да их посети“, рекао је Дарко Младић.

Он се нада да ће бар српске државе наћи начин да се изборе да се елементарна права сачувају и да Срби служе казне у својим земљама.

Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило је доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар