Главно Свијет

Ђукановић не преза ни од грађанског рата: Најавио одбрану монтенегринства „до посљедње капи крви“

ТВРДИ ДА ЈЕ ЊЕГОВА ДПС ВЕЋ „У ГАРДУ“ И ДА СКРАЋУЈЕ ТРАЈАЊЕ КРИВОКАПИЋЕВЕ ВЛАДЕ
  • Коалицији која је иза владе Здравка Кривокапића поручио: „На изборима се није одлучивало о држави. Ако помислите да би вам побједа на изборима могла дати право да рушите државу, е тада ћете се суочити са нама, јер ћемо категорички бранити државу Црну Гору“

КАПО монтенегринске хоботнице Мило Ђукановић рекао је данас да је његова партија спремна да своје тековине брани „до посљедње капи крви“, небитно да ли је на власти или у опозицији.

Он је подсјетио да му је замјерано због сличних изјава које је давао, али да се није поколебао, те да се и тада и данас врло прецизно изражава, пренијела је РТЦГ.

Он је рекао да је ДПС борбена партија, која је већ у гарду, бори се и скраћује вријеме трајања ове владе.

Ђукановић је увјерен да ће ДПС значајно скратити вријеме трајања актуелне Владе Црне Горе, поручујући да су свјесни да са сваким следећим даном трајања те власти Црна Гора губи.

„Губи повјерење инвеститора, темпо развоја, имиџ који је постојао о Црној Гори, као држави мултиетничког друштва“, рекао је Ђукановић.

Он је појаснио да је њихов демократски капацитет такав „да ћемо прихватити слободно изражену вољу грађана“.

„Ми смо морали отићи у опозицију, да би се у Црној Гори признали резултати“, тврди ђукановић.

„Али немојте да се заносите. То је био саставни дио мог обраћања. На изборима се није одлучивало о држави. Ако помислите да би вам побједа на изборима могла дати право да рушите државу, е тада ћете се суочити са нама, јер ћемо категорички бранити државу Црну Гору“, поручио је Ђукановић.

Он је, говорећи о актуелној политичкој ситуацији, рекао да ситуација није безнадежна, јер је десетак мјесеци од промјене власти показало квалитет државног темеља Црне Горе.

„Колико је било оних који су ликовали, не због побједе на изборима, већ зато што ће им то помоћи да уруше државу Црну Гору и маргинализују ДПС, као кључни стуб одбране државе Црне Горе и европских вриједности, па се показало да нису били у праву“, рекао је Ђукановић, преноси РТЦГ.

Из свега ће, како је рекао, Црна Гора изаћи богатија, јер ће раскрстити са заблудом да у Црној Гори постоји друга политичка дивизија која је истог проевропског опредјељења и која тај посао може радити квалитетније од ДПС-а.

„Нажалост, и даље се показује и у Црној Гори и на Западном Балкану да се једва мукотрпно порађа једна снажна политика која је опредјељена да наше друштво непоколебљиво води ка Европи, а да је алтернатива на Балкану окорјели национализам“, оцијенио је Ђукановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар