Главно Свијет

Ђукановић обавијестио 12 држава да не одобрава Кривокапићеве кандидате за амбасадоре

МЕЂУ ЊИМА СУ И БиХ, ЕУ, СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ, СРБИЈА, СВЕТА СТОЛИЦА, АЛБАНИЈА И ШПАНИЈА

ПРЕДСЈЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић обавијестио је надлежне у Албанији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Кини, Мађарској, Сједињеним Америчким Државама, Словенији, Србији, Светој Столици, Шпанији, Уједињеним Арапским Емиратима и Европској унији да није сагласан са предложеним кандидатима за амбасадоре Црне Горе у тим земљама.

Влада Црне Горе предложила је 18 кандидата за амбасадоре Црне Горе од којих је Ђукановић дао сагласност за њих седам. Одбио је да да сагласност за остале али их је Влада упркос томе предложила.

У саопштењу из Кабинета Ђукановића, које потписује његова савјетница за вањску политику, Тамара Брајовић, наводи се да предлагањем кандидата за амбасадоре који нису одобрени од предсједника Црне Горе, Влада свјесно изиграва процедуре на националном нивоу, крши добру праксу, нарушава кохабитацију и срозава међународни углед земље.

Кад се Влада обрати некој сувереној земљи и затражи агреман за кандидата за којег зна да нема подршку предсједника, онда је такво поступање довођење у заблуду те партнерске земље и њене администрације, и свјесно изигравање повјерења. Ријеч је о потпуном урушавању угледа Црне Горе, и о неозбиљном и неприхватљивом поступању“, наводи се у саопштењу.

Ђукановићу мандат на мјесту предсједника траје до 2023. године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар