Главно Свијет

Ђукановићев парламент сутра удара на одлуке Велике скупштине српског народа у Црној Гори

У ПОКУШАЈУ ОБРАЧУНА СА ИСТОРИЈОМ И СВОЈИМ ПРЕЦИМА - ПРОГЛАСИЋЕ ИХ НИШТАВНИМ
  • Организоваће и протестну шетњу под називом „На окуп да поручимо: Никад више 1918.”. Са прокламацијом: „Црногорци, и сви остали којима је Црна Гора светиња, покажимо поносно лице наше државе! Покажимо га срамоти Црне Горе, онима који славе стида и презира достојну Подгоричку скупштину!”     

МОНТЕНЕГРИНСКИ парламент на сутрашњој сједници ће имати само једну тачку дневног реда – Приједлог Резолуције поводом стогодишњице Подгоричке скупштине. Са намјером да њене одлуке ретроактивно прогласи ништавним.

Истовремено су противници тадашњег уједињења Србије и Црне Горе позвали на протестну шетњу под називом „На окуп да поручимо: Никад више 1918.”

Планирано је да протестна шетња буде одржана од споменика Светом Петру Цетињском, до Скупштине Црне Горе. Шетња је заказана за 17 сати.

„Црногорци, и сви остали којима је Црна Гора светиња, покажимо поносно лице наше државе! Покажимо га срамоти Црне Горе, онима који славе стида и презира достојну Подгоричку скупштину!”, стоји у позиву за протестну шетњу.

Организатори шетње се питају „ко частан може славити нестанак своје државе и цркве, прогон свога Краља и свргавање славне династије Петровић – Његош? Какав човјек слави што је његова држава претворена у „кавез биједе”, из којега је требало иселити Црногорце и од Црне Горе створити „звјерињак” у којем ће ловити британски лордови?

У позиву на шетњу још стоји: „Изађимо и поручимо, господски, како нам припада, да народ који не љуби ланце, не пристаје да слави издају. Изађимо и покажимо поштовање величанственој жртви, неупоредивом патриотизму и епском јунаштву бораца. За право, част и слободу Црне Горе”.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар