Главно РС и матица

Ђурић: Након овога са Газиводама мало теже ће видети Вучића у Бриселу

УКАЗАО ДА СЕ ПО ТРЕЋИ ПУТ ПОКАЗАЛО ДА СРПСКИ НАРОД НА КиМ НЕ МОЖЕ ДА РАЧУНА НА КФОР И НАТО
  • Директор владине Канцеларије за КиМ Марко ЂУРИЋ: Припадници РОСУ  повукли су се тек око 16 сати. Ухапшени су Немања Миловановић, Милош Милић, радници Центра за екологију и спорт, као и грађевински радници Никола Ђуровић и Ненад Гаљак и они су задржани у том објекту
  • Ђурић поручио Србима са КиМ да не брину и да су Београд, државно руководство и цио српски народ, чврсто уз њих и да неће дозволити терор и прогон и насиље над њима. Нагласио је да Србија хоће компромис и мир, али да се ни часа неће часити да заштити свој народ на КиМ у складу са међународним правом

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да су се припадници специјалне јединице РОСУ повукле са сjевера Косова и Метохије данас поподне око 16 часова.

Он је за Танјуг рекао и да је Београд добио извињења од појединих западних амбасада, које су раније тврдиле да РОСУ нису ни биле присутне на сjеверу КиМ.

„То само показује од кога су поједини домаћи медији добијали информације да јединица РОСУ нема на сjеверу”, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић прије тога је демантовао медијске наводе да су се РОСУ повукле са сјевера Косова и Метохије и да нико није ухапшен и задржан.

Ухапшени су Немања Миловановић, Милош Милић, радници Центра за екологију и спорт, као и грађевински радници Никола Ђуровић и Ненад Гаљак и они су задржани у том објекту, рекао је Ђурић на другој ванредној конференцији за новинаре.

Он је истакао да се у овом тренутку на читавој територији Србије спроводе активности Војске и полиције у складу са наређењем предсједника Александра Вучића са циљем да се овакво понашање Приштине заустави. На молбу да појасни шта то значи, Ђурић је поновио да је био јасан и прецизан.

„О свему ћете бити благовремено обавештени”, рекао је Ђурић.

Он је тада изјавио да су специјалне јединице РОСУ још увијек присутне на сјеверу Косова.

Ђурић је рекао да РОСУ немају шта да тражи на сјеверу КиМ и да нема права на то те да су присутни ту мимо гаранција НАТО да паравојне косовске јединице никад неће бити присутне на сјеверу Косова. Он је истакао да се по трећи пут показало да српски народ на КиМ не може да рачуна на Кфор и НАТО.

„Први пут се десило кад су мене и још неколицину ухапсили, други пут кад је председник Вучић онемогућен да посети село Бање, сада ово данас…”- рекао је директор Канцеларије за КиМ, пренио је Танјуг.

Он је истакао и да је лаж да се ово данас десило због унутрашњих игрица међу косовским политичарима.

Ђурић је поручио Србима са КиМ да не брину и да је Београд, државно руководство и цио српски народ чврсто уз њих и да неће дозволити терор и прогон и насиље над њима. Он је поручио да ће након данашње ситуације „мало теже видети Вучића у Бриселу”.

Он каже да Србија хоће компромис и мир, али да се „ни часа неће часити да заштити свој народ на КиМ у складу са међународним правом”.

Ђурић je најоштрије осудио портпаролку ЕУ Мају Коцијанчич која је поново позвала обе стране на уздржаност.

„Као да су Срби на КиМ поново напали сами себе, па обе стране позива на уздржаност. Сматрам да је ово врхунац безобразлука и неозбиљности у овако тешким околностима и да је то још једном доказало да ништа не треба да очекујемо од представника ЕУ”, рекао је Ђурић на другој ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије, преноси Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар