Главно Предсједник РС

Додик: Акцизе на гориво остају јер се аутопутеви морају градити од неких средстава

СДС УПУЋУЈЕ У ПАРЛАМЕНТАРНУ ПРОЦЕДУРУ ПРИЈЕДЛОГ ЗА ПОЈЕФТИЊЕЊЕ ГОРИВА ЗА 18 ФЕНИНГА

АКЦИЗЕ на гориво остају јер се аутопутеви морају градити од неких средстава, рекао је Милорад Додик, предсједник РС.

Он је упозорио да је приједлог СДС чиста политизација.

Додик је прецизирао да је нормална пракса да земље дижу кредите за аутопутеве, које онда враћају из прикупљених акциза.

Клуб посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутиће данас у парламентарну процедуру приједлоге с циљем укидања додатних акциза на гориво, најавила је Александра Пандуревић, предсједавајућа Клуба те странке.

Како је истакла, приједлог би значио да се укине у децембру изгласано повећање путарина за 15 фенинга плус порез на додату вриједност, што значи да би цијене горива по литру биле смањене за 18 фенинга.

„Очекујемо да нас подрже све колеге које су и прошли пут биле против повећања акциза, али и они који су у међувремену схватили да грађани не могу издржати оволика поскупљења“, рекла је Пандуревићева.

Како је истакла, смањење од пет фенинга, које су прошле седмице договориле ентитетске владе с дистрибутерима, само је козметичко, и тврди да Влада РС ради за интересе појединаца из власти и нафтног картела.

„СДС и Савез за промјене учиниће све што могу да заштите интересе грађана, као што смо их штитили и када смо се борили против тог несрећног повећања акциза, и зато ћемо у име народа поднијети овај приједлог закона“, навела је Пандуревићева.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Akcize-na-gorivo-ostaju/484111

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар