Главно Федерација/БиХ

Додик: Ако СИПА крене да хапси по „Инцковом закону“ – протјераћемо је из Српске

„ПРИЈАВА ЋАМИЛА ДУРАКОВИЋА ПРОТИВ НОВИНАРА РТРС ЈЕ НАПАД НА СРБЕ И ИНСТИТУЦИЈЕ РС“
  • „Ако СИПА крене на ту страну – наша сљедећа одлука биће да ће се они протјерати из Републике Српске и неће моћи овдје да институционално дјелују

КРИВИЧНА пријава коју је предсједник Скупштине општине Сребреница Ћамил Дураковић поднио против новинара РТРС-а Бранимира Ђуричића због, како је навео, порицања геноцида у Сребреници, генерално представља напад на Србе и све институције на простору Српске, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик каже да иза оваквих пријава стоји намјера да се новинарима забрани да мисле, говоре и информишу јавност.

„Шта рећи, имате ситуацију да Ћамил Дураковић, представник муслимана, пријављује Србина, јер мисли да он крши неки закон који је тешко доказати. Биће интересантно гледати како је могуће да тужиоци и судије могу да прихвате на овај начин наметнуту неку правну одредбу, а да сами знају да тога нема“, каже Додик.

Ћамил Дураковић

Додик сматра да је рјешење да се сви сами пријаве Тужилаштву.

„Ја сам то синоћ урадио да ме не би пријављивали муслимани“, рекао је Додик.

Говорећи о могућим посљедицама по грађане Републике Српске, Додик је рекао да ће у свим полицијским станицима бити успостављени бројеви које ће грађани моћи да позову и пријаве уколико имају проблеме у вези са овим питањем, те да ће полиција бити спремна да заштити сваког грађанина Српске.

„Уколико буде било активности СИПА по том питању, наша сљедећа одлука биће да ће се они протјерати из Републике Српске и неће моћи овдје да институционално дјелују“, истакао је Додик, преноси РТРС.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар