Главно Предсједник РС

Додик: Активистима ЛГБТ забранити пропаганду у школама

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ПРОТИВ ПРАВА ИСТОПОЛНИХ ПАРОВА ДА УСВАЈАЈУ ДЈЕЦУ
  • Припадници ЛГБТ заједнице имају право да живе свој живот и у том смислу буду заштићени, али не и да другима намећу своје вриједности

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да активистима ЛГБТ групације треба забранити да пропагирају такве ствари у школама у Српској.

Додик је рекао да је циљ и да се из уџбеника избаце сви могући садржаји те врсте и да се покуша пронаћи начин како то регулисати кроз друштвене мреже.

– Сматрам да то загађује јавни простор и друштвени живот и да то треба елиминисати – рекао је Додик у Бањалуци и додао да остаје против садржаја које припадници ЛГБТ групације пропагирају, али да није против њих самих.

Додик је навео да су припадници ЛГБТ заједнице слободни да у свом приватном животу упражњавају шта хоће, али да је он против пропаганде и пројеката којима, како је рекао, иду да то све наметну као обавезу у укупном јавном дискурсу.

Он је рекао да припадници ЛГБТ заједнице имају право да живе свој живот и у том смислу буду заштићени, али не и да другима намећу своје вриједности.

– Ово је наш начин живота и ја то покушавам да заштитим – поручио је Додик и додао да је против моогућности усвајања дјеце у истополним браковима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар