Главно Федерација/БиХ

Додик честитао Видовдан команданту Трећег пјешадијског пука РС Милану Радојчићу

ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ РС НАГЛАСИО ДА ЈЕ УВИЈЕК БИЛА НА СТРАНИ ПРАВДЕ, МИРА И СЛОБОДЕ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима и војницима Видовдан – крсну славу Војске Републике Српске и овог пука, нагласивши да је српска војска увијек била на страни правде, мира и слободе.

Додик је нагласио да је Војска Републике Српске основана да би се заштитио српски народ, а својом храброшћу и одважношћу поносно је чувала Републику Српску и њену тероторију.

Српски члан Предсједништва БиХ подсјетио је да је „Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, која је гарант опстанка српског народа на овим просторима“.

„Видовдан је датум када се присјећамо свих страдалника за слободу српског народа, а посебно наших храбрих хероја који су дали своје животе у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату за слободу коју дана сви ми уживамо“, истакао је Додик.

Он је поручио да је морална обавеза и дужност свих садашњих, али и будућих генерација да чувају успомену на Војску Републике Српске и да са огромним поштовањем и вјечном захвалношћу чувају сјећање на њихову жртву, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

„Настављајући путем слободе, мира и правде, његујући слободарску традицију Војске Републике Српске желим вам срећну крсну славу, да славите дуго година свечано, поносно и достојанствено како то и приличи српском народу“, нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар