Главно Федерација/БиХ

Додик: Дом народа ФБиХ је дејтонска институција, а Вијеће народа РС је плод антидејтонског наметања

„СРПСКА ОДАВНО РАЗМИШЉА ДА УКИНЕ ВИЈЕЋЕ НАРОДА ЈЕР СЕ ПОКАЗАЛО КАО КОЧНИЧАР НАПРЕТКА“

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је Дом народа ФБиХ институција установљена Дејтонским мировним споразумом и као таква дио је Устава, а, са друге стране, Вијеће народа Републике Српске није предвиђено Дејтонским споразумом и плод је антиправног наметања рјешења једног од бивших високих представника.

На молбу Срне да прокоментарише изјаву предсједника СДП-а Нермина Никшића којом тражи од Кристијана Шмита да наметне рјешења која ће, како каже, уравнотежити улогу Вијећа народа Републике Српске и Дома народа ФБиХ, Додик је одговорио све и да је Кристијан Шмит легално дошао у БиХ и да легално обавља функцију високог представника за коју се лажно представља, не би могао интервенисати у међународни уговор какав је Дејтонски споразум.

– Не вјерујем да Никшић све ово не зна, као што не вјерујем да има неко ко би могао изједначити те двије институције. Република Српска одавно размишља да укине неуставно Вијеће народа, које се показало као кочничар напретка, а не гарант равноправности у Републици Српској – указао је лидер СНСД-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар