Главно Предсједник РС

Додик гласао на београдским изборима: Српска сматра Србију својом матицом

ПОДСЈЕТИО ДА СЕ ГОДИНАМА ЗАЛАЖЕ ДА СВИ У РС ИМАЈУ ПРАВО НА ДРЖАВЉАНСТВО СРБИЈЕ
  • „Не користим никаква друга права осим мога демократског права да могу да гласам. Не користим права ни социјалног, ни здравственог, ни пензионог, јер та права користим у Републици Српској“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик гласао је данас на локалним изборима у Београду и поручио да гласањем жели да допринесе да Србија буде демократска и стабилна и остане снажан фактор стабилности у региону.

„Србија је земља која је најважнија за регионалну стабилност и развој. Желим Србију која је посвећена развоју и бољитку и која је загледана и према Србима у окружењу, прије свега у Републици Српској“, рекао је Додик послије гласања на бирачком мјесту 34 на Савском венцу.

Додик је рекао да Република Српска сматра Србију својом матицом и додао да је веома заинтересован за њену стабилност и снагу.

„Избори су у свакој земљи, па и Србији, један од облика доказа њене демократичности. Ово је важан дан за Београд и за Србију, као и друге општине у којима се одржавају избори како би се на легитиман начин добили народни представници који ће водити одређене заједнице у будућем времену“, рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске истакао је да већ други пут користи право да гласа на изборима у Србији, подсјетивши да је први пут гласао на парламентарним изборима.

Додик је истакао да право гласања користи у складу са законима Србије и поручио да је то право које жели да ојача.

Он је подсјетио да се дуго година залаже да сви људи у Републици Српској имају право и на држављанство Србије.

„Ја не користим никаква друга права осим моја демократска права да могу да гласам. Не користим права ни социјалног, ни здравственог, ни пензионог, јер та права користим у Републици Српској. Ако је Србија дала могућност да на овај начин могу учествовати, ја то користим и ништа више“, рекао је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар