Главно Странке

Додик: И Српска и СНСД су у дугу пред Палама као мјесту гдје је донесена одлука о стварању РС

ПРИСУСТВОВАО ИЗБОРНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ОПШТИНСКОГ ОДБРОРА ВЛАДАЈУЋЕ СТРАНКЕ
  • „Пале су веома важно мјесто нашег политичког дјеловања из више разлога, а чињеница да је овдје донесена одлука о стварању Републике Српске најбоље говори о томе“, поручио је Додик и додао да Република Српска и СНСД стога имају обавезу да се кроз пројекте одуже овом мјесту

РЕПУБЛИКА Српска и СНСД дужни су према Палама као мјесту у којем је донесена одлука о стварању Српске, изјавио је вечерас предсједник СНСД-а Милорад Додик, који је на Палама присуствовао Изборној конференцији Општинског одбора (ОО) странке, за чијег је предсједника изабран актуелни начелник општине Бошко Југовић.

О добрим резултатима рада ОО СНСД-а Пале, према Додиковим ријечима, најбоље говори чињеница да је на прошлим локалним изборима за начелника Пала изабран Југовић, кандидат СНСД-а.

„Његовим и капацитетом партије на Палама је од тада ријешено много проблема, готово сви горући проблеми“, рекао је Додик у изјави медијима.

Наводећи да Југовић као начелник Пала има подршку структура Републике Српске, Додик је подсјетио да раније није било тако због опструкција на локалном нивоу, због чега су највећу цијену платили становници Пала, као што је то случај и у другим општинама које раде на сличан начин.

„Пале су веома важно мјесто нашег политичког дјеловања из више разлога, а чињеница да је овдје донесена одлука о стварању Републике Српске најбоље говори о томе“, поручио је Додик и додао да Република Српска и СНСД стога имају обавезу да се кроз пројекте одуже овом мјесту.

Као један од највећих успјеха на подручју Пала Додик је навео добро функционисање Олимпијског центра „Јахорина“ у овој сезони.

„Жеља нам је да тако и настави“, рекао је Додик, оцијенивши да су и становници Пала осјетили добробит од успјеха Олимпијског центра.

Додик је и овај пут поновио да је СНСД амбициозна странка, која не наступа са минималистичким, већ максималистичким циљевима.

„Ми смо побиједили на свим изборима од 2006. године, било локалним или општим“, подсјетио је Додик, констатујући да је на прошлим локалним изборима СНСД успио да покаже своју снагу и на Палама, по први пут побиједивши на изборима за начелника.

Он је додао да је на Изборну конференцију ОО СНСД-а Пале дошао са радошћу да би била афирмисана странка, али и ојачано међусобно повјерење и подршка, те нагласио да ће бити настављена сарадња са општинским руководством на рјешавању проблема у овој локалној заједници.

Додик и Југовић потврдили су да одборнички блок предвођен СНСД-ом има већину у Скупштини општине Пале.

Говорећи о Изборној конференцији ОО СНСД-а Пале, Југовић је рекао да је она показала демократски капацитет странке и њену све већу снагу на Палама.

„Подмлађивање партије једна је нова вриједност, примјер толеранције између младих и старих, буквално један замајац који ће вући са новом енергијом предстојеће опште изборе“, оцијенио је Југовић и додао да ће ОО СНСД-а наставити да ради на развоју Пала, али и партије у цјелини.

Досадашњи предсједник ОО СНСД-а Пале Бошко Томић указао је на чињеницу да скоро половину новоизабраног одбора чине млади.

Према његовим ријечима, избор новог руководства Општинског одбора странке дио је припрема за предстојеће опште изборе, на којима СНСД жели да побиједи на свим нивоима, да би преузео одговорност за све што се дешава.

За потпредсједнике ОО СНСД-а Пале изабрани су Бошко Томић и Бранко Короман, а за секретара Соња Капуран.

Изборној конференцији на Палама присуствовали су и генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, функционери СНСД-а, односно начелници општина са подручја Сарајевско-романијске регије.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар