Главно Федерација/БиХ

Додик: Идемо у реконструкцију путева Клашнице-Градишка и Врбашка-Козарска Дубица

ГРАД ЋЕ ДОБИТИ НОВУ РАЗВОЈНУ ШАНСУ СА ЗАВРШЕТКОМ МОСТА ПРЕКО САВЕ
  • Милорад ДОДИК: У Градишци је много урађено и људи су то подржали на изборима. Ти избори су омогућили потпуну стабилност града, што је предуслов за велике инвестиције којим ми желимо да се бавимо, али амбиција не смије да угрози локалне јавне финансије
  • Градоначелник Зоран АЏИЋ: „Завршена је спортска дворана и инфраструктурно опремљена индустријска зона у Новој Тополи, гдје је отворено 12 компанија и 1.000 нових мјеста. Завршавамо обилазницу, дјечији вртић и реконструкцију православног храма на улазу у Републику Српску“

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је данас у Градишци реконструкцију магистралних путева Клашнице-Градишка и Врбашка-Козарска Дубица.

Додик је посјетио да је у претходном периоду Градишка повезана ауто-путем са Бањалуком и Добојем, истичући да ће изградњом новог моста на Сави и повезивањем са ауто-путем Београд-Загреб бити отворене нове развојне могућности.

„Ми морамо да искористимо ту прилику и то већ озбиљно користе градиначелник Аџић и његови сарадници. Изграђено је много и о томе морамо да говоримо, али и да гледамо унапријед“, рекао је Додик.

Као веома важно за безбједност становништва и материјалних добара, Додик је истакао реконструкцију Савског насипа у дужини од 56 километара, са припадајућим пумпним станицама.

„То је сада довољна брана за изазове које смо имали раније са поплавама. Радови на реконструкцији су изазвали одређене проблеме јер су девастирани прилазни локални путеви и требамо даље да радимо на њиховој санацији“, истакао је Додик.

Он је указао и на значај улагања у енергетску ефикасност Болнице, те додао да би у тај пројекат требало да уђе и зграда Гимназије

Додик је рекао да је пандемија преусмјерила огроман новац у здравствени сектор, али да је Република Српска стабилна финансијски и политички, као и град Градишка.

„Долазимо у позицију да мање инвестирамо, али свакако да су те инвестиције видљиве. Изражавам задовољство чињеницом да је у Градишци много урађено и да су то људи примјетили и рекли на изборима. Ти избори су омогућили потпуну стабилност града, што је предуслов за велике инвестиције којим ми желимо да се бавимо“, нагласио је Додик.

Он је оцијенио да Градишка има своју развојну шансу што треба да буде подстакнуто са виших нивоа власти.

Према његовим ријечима, развој Градишке треба да буде настављен, али да амбиција не смије да угрози локалне јавне финансије које морају да буду уравнотежене и реалне.

„Ако дођемо у позицију да захватимо више неГо што можемо изнијети онда можемо да угрозимо будући развој“, рекао је Додик и додао да је повезаност локалних и републичких власти најбољи могући начин да се одговори на све изазове.

Он је у обраћању новинарима након састанка са руководством града Градишка најавио да ће у наредна три мјесеца посјетити све локалне заједнице у Републици Српској.

Аџић: Доста урађено за четири године

Градоначелник Зоран Аџић изјавио је да је у Градишци у претходне четири године, захваљујући подршци републичких институција, доста урађено у областима инфрастуктуре и привредног развоја, а то доказује и чињеница да је од 2016. до краја 2019. године број радника повећан за 2.500.

Аџић је, након састанака са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, истакао да је су захваљујући институцијама Српске у претходне четири године реализовали огромне пројекте.

„Завршена је спортска дворана и инфраструктурно опремљена индустријска зона у Новој Топоили, гдје је отворено 12 компанија и 1.000 нових мјеста. Завршавамо обилазницу, дјечији вртић и реконструкцију православног храма на улазу у Републику Српску“, рекао је Аџић новинарима.

Према његовим ријечима, подршка Републике је била значајна и у стварању могућности да се Градишка отвори према међународним организацијама и постане повољна дестинација за улагања страних инвеститора.

Он је захвалио Додику и представницима републичких институција за досадашњу сарадњу и подршку, те додао да се траг те сарадње види у свих 56 градишких мјесних заједница.

„Откада је Градишка повезана двосмјерном комуникацијом са Републиком Српском, град иде напријед.

Аџић је истакао да је досадашњи рад створио обавезу властима да наставе истим интензитетом развоја, те да је на састанку констатовано да ће град Градишка и даље имати подршку Републике Српске.

Састанку су присуствовали и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, те директори „Аутопутева Републике Српске“ Душан Топић и „Путева Републике Српске“ Давор Кострешевић.

Присутни су били и потпредсједник Народне скупшитне Денис Шулић, те народни посланици СНСД-а из Градишке Ранка Перић Ромић и Огњен Жмирић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар