Главно Предсједник РС

Додик: Истовремено потезање Сребренице и „Косова“ трасираће односе Срба са другим народима у региону

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ: ПОКУШАВА СЕ НАНИЈЕТИ ЗЛО ПРИЈЕ СВЕГА СРБИЈИ - ДА БИ БИЛО ЗАУСТАВЉЕНО ЊЕНО ЈАЧАЊЕ
  • „Савјет Европе покушава, кроз ово што сада раде, дати одређен статус Косову, које нема међународно признање, није предвиђено Повељом УН, нема столицу у УН“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће резолуција о Сребреници и покушаји да самопроглашено Косово постане члан Савјета Европе који се дешавају у готово идентично вријеме обиљежити и трасирати односе Срба са другим народима у региону.

– Предсједник Србије Александар Вучић је у праву када говори да је ријеч о два догађаја у готово идентично вријеме који ће обиљежити и трасирати односе и са другим народима у региону – рекао је Додик у телефонској изјави Срни из Атине.

Он је истакао да су атаци на Србију, на Савјет Европе да наводно буде признато Косово још један доказ игнорисања реалних односа и реалне ситуације. – Тај Савјет Европе покушава, кроз ово што сада раде, дати одређен статус Косову, које нема међународно признање, није предвиђено Повељом УН, нема столицу у УН – указао је Додик.

Он је напоменуо да се све то игнорише и покушава нанијети зло, прије свега Србији како би била заустављена њена снага и јачање.

– Намјера у том погледу је да управо спонзори нелегитимног антидржавног акта који се зове самопроглашено Косово томе дају значај изнад онога што је међународно право и Повеља УН – рекао је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар