Главно Предсједник РС

Додик: Комшић и Бећировић у Кијеву – приватни излет о државном трошку

У БиХ ЈЕ БИО ГРАЂАНСКИ РАТ, А КОМШИЋ ЈЕ У КИЈЕВУ ГОВОРИО ДА СЕ РАДИЛО О „АГРЕСИЈИ“
  • „Ако је (Жељко Комшић) мислио на Србе, који су аутохтони народ најдуже на просторима БиХ, то показује да би Комшић и великомуслиманска политика чији је он експонент радо задржали земљу, а отјерали Србе са ње“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да БиХ ниједном одлуком не третира Кримску платформу, па се боравак двојице чланова Предсједништва БиХ тамо може сматрати приватним излетом о трошку државе.

– Обраћање Жељка Комшића у Кијеву и уопште учешће на том форуму наставак је лакрдијашке политике коју Комшић води откако је одлучио да буде други муслимански члан Предсједништва БиХ. Све што је изговорио на скупу у Кијеву и сам одлазак тамо је само и искључиво његов лични став, а није став БиХ, чак ни народа чији префикс му стоји у називу функције – нагласио је Додик, коментаришући Комшићеву изјаву да је „слободни народ БиХ уз Украјину“.

На молбу Срне да прокоментарише Комшићеву изјаву да „БиХ предобро познаје страхоте рата, агресије, разарања и ратних злочина“, Додик је истакао да је БиХ деведесетих година имала грађански рат који Комшић зове „агресијом“, само није навео ко је био „агресор“.

– Ако је мислио на Србе, који су аутохтони народ најдуже на просторима БиХ, то показује да би Комшић и великомуслиманска политика чији је он експонент радо задржали земљу, а отјерали Србе са ње. Грађански рат у БиХ и сукоб у Украјини се могу поредити само с људског аспекта, у трагичном страдању свих, без обзира којој војсци или држави служе – указао је Додик.     

Предсједник Српске је нагласио да Република Српска остаје неутрална када је у питању сукоб у Украјини и сматра да је недопустиво сврставање на једну страну у овом сукобу, што Комшић чини својим изјавама и излетима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар