Главно Предсједник РС

Додик на Хвару обавијестио Милановића о рјешавању институционалне и политичке кризе у БиХ

САГЛАСИЛИ СЕ ДА ЈЕ ТО НЕОПХОДНО ЗА ДОБРОБИТ СВА ТРИ НАРОДА
  • Кабинет Зорана МИЛАНОВИЋА: „Република Хрватска подржава и поздравља све договоре легитимних политичких представника три народа у БиХ који обезбјеђују њихову равноправност, стабилност БиХ и њен европски пут

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик информисао је данас на Хвару предсједника Хрватске Зорана Милановића о разговорима и процесима којима се покушава ријешити институционална и политичка криза у БиХ, при чему су се сагласили да је то неопходно за добробит сва три народа, као и ради убрзавања европских интеграција БиХ.

– Република Хрватска подржава и поздравља све договоре легитимних политичких представника три народа у БиХ који обезбјеђују њихову равноправност, стабилност БиХ и њен европски пут – саопштено је из Кабинета хрватског предсједника.

У саопштењу се наводи да су током радног састанка на Хвару Додик и Милановић разговарали о актуелној ситуацији у БиХ и односима са Хрватском.

– У том контексту, посебно су разговарали о потреби успостављања функционалне и ефикасне власти у БиХ која ће обезбиједити равноправно учествовање легитимних представника сва три конститутивна народа – истиче се у саопштењу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар