Главно Предсједник РС

Додик: Надам се да ће снагу Америке поводом Дејтонског споразума осјетити њен амбасадор у БиХ Марфи

НЕКИ У АМЕРИЧКОЈ ДИПЛОМАТИЈИ СУ КАРИЈЕРЕ ИЗГРАДИЛИ НА РАЗБИЈАЊУ ЈУГОСЛАВИЈЕ
  • „Дерек Шоле је говорио о етнонационализму. Са тиме се не слажем јер су народи у БиХ уставна категорија и на конститутивности народа заснован је Дејтонски мировни споразум

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се коначно слаже с једним америчким званичником у вези са спровођењем Дејтонског мировног споразума.

– Баш као што је Дерек Шоле данас рекао да ‘САД желе пуно спровођење Дејтонског мировног споразума’, то желим и ја, као и поштовање Устава БиХ, онако како је написано. Слажем се и с тим да снагу Америке треба да осјете сви који крше Дејтонски споразум и вјерујем да ће ту снагу да осјети прво Мајкл Марфи, који овдје испољава личне фрустрације – објавио је Додик на Твитеру.

Предсједник Српске је нагласио да БиХ може да опстане баш онако како је написано у Дејтонском споразуму и Уставу, а не на начин како то тумаче поједини амбасадори, па био он и амерички.

– Слажем се и са Шолеовом констатацијом да је за многе у америчкој администрацији приступ Западном Балкану ствар личног јер је јасно да је ријеч о генерацији службеника који су своју каријеру изградили на разбијању Југославије – навео је Додик.

Што се тиче Шолеове приче о етнонационализму, Додик је оцијенио да то није одржива квалификација јер су народи у БиХ уставна категорија и на конститутивности народа заснован је Дејтонски мировни споразум.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар