Главно Федерација/БиХ

Додик: Нећу дозволити да војска буде послата на границу са Србијом

„ЗБОГ МАКСИМАЛИСТИЧКИХ ЗАХТЈЕВА БОШЊАКА – БиХ ЈЕ ЗАРОБЉЕНА ЗЕМЉА“
  • „Сада видимо каква је катастрофа у Унско-санском кантону гдје је концентрисно 10.000 мииграната који су веома добро схватили поруке које долазе од политичког Сарајева – да су он ту на неки начин добродошли и да један дио тог политичког естаблишмента политичког Сарајева рачуна да ће они ту и да остану“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је БиХ заробљена земља најчешће максималистичким захтјевима бошњачке политике и не може да ријеши ниједан озбиљан проблем.

Додик је навео да бошњачка страна настоји да кроз сваку, па и минималну ствар, наметне причу о централизацији или покушају да буде одлучујући фактор у свему.

„То је нешто што се рефлектује и на Граничну полицију. БиХ изворно има само девет овлаштења, једно од њих су миграције. БиХ је показала да не зна да управља њима“, рекао је Додик новинарима у Новом Граду.

До сада се у вези са овим проблемом, према његовим ријечима, само пребацивала одговорност са једног на други ниво власти.

„Сада видимо каква је катастрофа у Унско-санском кантону гдје је концентрисно 10.000 мииграната који су веома добро схватили поруке које долазе од политичког Сарајева – да су он ту на неки начин добродошли и да један дио тог политичког естаблишмента политичког Сарајева рачуна да ће они ту и да остану“, нагласио је Додик.

Он је истакао да је то оно што се коси са интересом Срба и Хрвата и да су зато морали да имају различите приступе о том питању.

Додик је поновио да је посљедњих мјесеци политичком Сарајеву најважније да, наводно, због миграната постави Оружане снаге БиХ на границу, те поручио да се то неће десити.

„Кључно је питање зашто би ми постављали војску на границу са Србијом. Они не желе да рјешавају питање Граничне полиције да би изазвали проблем који желе рјешавати ангажовањем војске“, појаснио је Додик.

Додик је навео да се одлука о ангажовању Оружаних снага доноси консезусом у Предсједништву, гдје је он, па се због тога неће ни десити.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар