Главно Предсједник РС

Додик: Ни када будем члан Предсједништва БиХ нећу тражити заштиту полиције Хрватске

„ВЈЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО БРЗО ИМАТИ ПУТ БАЊАЛУКА-БИЈЕЉИНА И ДА НЕЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ИДЕ КРОЗ ХРВАТСКУ“

ПРЕДСЈЕДНИК  Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да никада у Хрватској није имао, нити изазвао инцидент.

„Прије неколико дана када сам се враћао са прославе Дана државности Србије, код Винковаца је моју колону зауставила хрватска саобраћајна полиција због прекорачења брзине. Уредно смо платили казну и то је то“, рекао је Додик новинарима.

Он каже да када иде у Хрватску не носи оружје, нити треба да га штити полиција те земље.

„Не треба да ме штити полиција Хрватске као министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка и члана Предсједништва БиХ Младена Иванића. Не осјећам се сигурно да ме они штите и вјерујем да ће веома брзо бити изграђен пут од Бањалуке до Бијељине, до границе са Србијом, и неће бити потребе за путовање кроз Хрватску“, рекао је Додик.

Он је додао да када путује кроз Хрватску нема обавезу да се пријављује надлежним институцијама, те да и када буде члан Предсједништва БиХ неће му требати пратња, ни заштита Хрватске.

На питање да ли је било разговора са ДНС-ом о кандидату за највише функције на предстојећим изборима (предсједника Републике Српске и члана Предсједништав БиХ из Српске), Додик је рекао да ће све бити у реду и договорено.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар