Главно Предсједник РС

Додик: О изборима у БиХ направићемо договор са коалиционим партнерима

УПОЗОРИО ДА СЕ НЕ СМИЈЕ РИЗИКОВАТИ СИТУАЦИЈА СА СЈЕВЕРА КиМ КАДА СУ СРБИ БОЈКОТОВАЛИ ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ
  • Милорад ДОДИК: То није никакво попуштање, нити давање значаја Шмиту, никакво повиновање западним странама. Дугорочно гледано, мислим да треба да радимо против онога што је њихова намјера, а некад то подразумијева укључивање у тај процес. Мислим да људи то разумију

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик најавио је да ће сутра бити одржан састанак коалиционих партнера у Републици Српској на којем ће одлучивати о изборима у БиХ.

Додик је напоменуо да је БиХ наметнут Изборни закон, те да је Република Српска јасно рекла да га не жели.

– Можда смо мало касно кренули са доношењем Изборног закона Републике Српске да би могли стићи за ове изборе. Очигледно се то неће десити јер имамо процедуру у Вијећу народа и вјероватно у Уставном суду – изјавио је Додик.

Са друге стране, истиче Додик, ако се странке из Српске не пријаве на изборе, ризикују могућност сценарија са сјевера Косова и Метохије, када Срби нису изашли на изборе, а избори су проглашени легитимним.

– То није никакво попуштање, нити давање значаја Шмиту, никакво повиновање западним странама. Дугорочно гледано, мислим да треба да радимо против онога што је њихова намјера, а некад то подразумијева укључивање у тај процес. Мислим да људи то разумију – појаснио је предсједник Српске.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар