Главно Предсједник РС

Додик одликовао Андрију Мандића Орденом части са златним зрацима

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ДОСТОЈАН ОРДЕНА ЈЕР ЈЕ ЈЕДАН ОД ВАЖНИЈИХ ЉУДИ У СРПСКОМ НАРОДУ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик одликовао је данас предсједника Нове српске демократије и посланика Скупштине Црне Горе Андрију Мандића Орденом части са златним зрацима за признат јавни рад и достигнућа.

Одликовање се односи и за заслуге у развијању и учврћивању сарадње и политичких односа између Црне Горе и Српске.

– Господин Мандић је дугогодишњи предсједник политичке партије која окупља Србе и он се бори за српска национална права. Препознајући ту димензију његове политичке борбе, која траје више деценија, ја сам одлучио као предсједник Републике Српске да му додијелим орден и сматрам да је он један од важнијих људи у српском народу који заслужује да његов актив буде примјећен – рекао је Додик.

Додик је истакао да је Мандић достојан ордена, те му пожелио велики успјех на идућим изборима.

– Андрија Мандић је човјек који заслужује да га Република Српска примијети и одликује на овај начин – закључио је Додик.

Мандић је нагласио да су Срби из Црне Горе загледани и у Србију и у Републику Српску и да је овој политичкој странци много важно да има ослонце и у Београду и Бањалуци и свим просторима гдје живи српски народ.

– Водим странку која једина у Скупштини Црне Горе има префикс српска, дакле националну и интегралистичку странку која се бори за права Срба у Црној Гори. Ја сам пријатељ са предсједницима Србије /Александром Вучићем/ и Српске /Милорадом Додиком/ и то је добар основ за успјешан политички рад – рекао је Мандић након разговора са Додиком.

Мандић је навео да је са Додиком разговарао и о тешком положају српског народа на Косову и Метохији, истичући да је порука данашњег разговора била да сваки Србин стоји уз свој народ, што је важна порука за угрожени српски народ који живи на том подручју.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар