Главно Предсједник РС

Додик: Они који раде на новој резолуцији о Сребреници ризикују опстанак цијеле БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ: ЛАГУМЏИЈА И ЊЕГОВИ ПОКРОВИТЕЉИ ДОСТА РИЗИКУЈУ
  • Милорад ДОДИК: Ово је једна потпуно незаконита прича. Знали су да би, ако се таква резолуција стави у процедуру, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић ставила вето. Све друго је илегално

ОНИ који раде на новој резолуцији о Сребреници, ризикују опстанак цијеле Босне и Херцеговине, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Имате неког ко је амбасадор БиХ при Сталној мисији УН-а /Златко Лагумџија/ који унилатерално ради, без икаквих обавеза према органима – истакао је Додик.

Он је напоменуо да је Предсједништво БиХ једини орган који може да води спољну политику.

– Ово је једна потпуно незаконита прича. Знали су да би, ако се таква резолуција стави у процедуру, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић ставила вето. Све друго је илегално – напомиње Додик.

Истакао је да се у Сребреници десио злочин и да су одговарали готово сви Срби.

– Шта је са онима који су чинили злочине над Србима? Златко Лагумџија и његови покровитељи доста ризикују – истакао је Додик.

Вечерње новости су дошле до сазнања да бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН у априлу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар