Главно Предсједник РС

Додик: Остаје најнижа плата од 900 КМ – држава ће помоћи фирмама које докажу да због тога имају тешкоће

ПРЕДСЈЕДНИК УНИЈЕ ПОСЛОДАВАЦА САША ТРИВИЋ: У НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА ТРАЖИЋЕМО РЈЕШЕЊА
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Помоћи ћемо да се нађу рјешења, посебно у дрвној, текстилној и индустрији обуће гдје је запослен највећи број радника. Ми не можемо да сносимо одговорност за смањене наруџбе из иностранства, али можемо да помогнемо да људи не изгубе радна мјеста и да се фирма не доведе у проблем

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је, након састанка са представницима Уније послодаваца Српске и Привредне коморе, да у Српској остаје најнижа плата од 900 КМ.

– Трагамо за конкретним привредним дјелатностима и услугама и онима који би могли да имају проблеме у пословању. Мораће да доказују да имају тај проблем и држава ће са њима те проблеме рјешавати – рекао је Додик.

Додик је рекао да је потребно да се пронађе начин да се помогне онима који имају објективне губитке, истичући да је кључно питање привреде Републике Српске како подићи продуктивност и технолошки развој.

Он је истакао да ће помоћи у трагањима за рјешењима свима, као што су дрвна, текстилна, индустрија обуће гдје се запошљава највећи број радника.

– Ми не можемо да сносимо одговорност за смањене наруџбе из иностранства, али можемо да помогнемо да људи не изгубе радна мјеста и да се фирма не доведе у проблем – навео је Додик.

Он је истакао да Република Српска жели да сачува квалитетна радна мјеста, али не на уштрб њиховог губитка и послодаваца које, како је рекао, веома цијени и поштује, јер дају допринос развоју Српске.

Предсједник Уније послодаваца Републике Српске Саша Тривић рекао је да ће у наредних седам дана радити на рјешењу проблема, додајући да постоје предузећа која не могу поднијети повећање најниже плате на 900 КМ.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је да је разговор био конструктиван и да су анализирани сви сектори, посебно оне који ће бити угрожени.

Састанку у Палати Републике присуствовали су премијер Радован Вишковић, министри финансија Зора Видовић, привреде и предузетништва Војин Митровић, рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, као и представници Привредне коморе и Уније послодаваца Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар