Главно Предсједник РС

Додик подржао Лукића, али није отишао у Сарајево због упозорења полицијских структура

УПОЗОРИО ДА СУД И ТУЖИЛАШТВО БиХ ИМАЈУ “ЗЛЕ НАМЈЕРЕ ПРЕМА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ
  • Предсједник РС: Нисам отишао, јер наша полицијска структура процјењује да има неких ризика за моје кретање у ФБиХ, али сам у мислима са Лукићем. Он је показао храброст и није оклијевао да заштити интересе Републике Српске

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је подржао вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, али да није отишао пред Суд БиХ у Сарајево јер су полицијске структуре процијениле да постоји ризик за његово кретање у Федерацији БиХ.

– Жао ми је што нисам отишао тамо. Обратио сам се на свом Твитер налогу и рекао све у вези Лукића – човјека који је показао храброст и није оклијевао да заштити интересе Републике Српске. Нисам отишао, јер наша полицијска структура процјењује да има неких ризика за моје кретање у ФБиХ, али сам у мислима са Лукићем – рекао је Додик у Бањалуци.

Он је процес против њега и Лукића назвао циганијом у којој један судија /Сена Узуновић/ суди у два предмета која су претходно била спојена.

– Не могу да вјерујем да је судија пристао да суди, судија који је био ангажован у оружаним снагама муслиманских формација, који је био војни судија и баш у вријеме када је највећи злочин почињен над Србима у Коњицу није забиљежена ниједна пресуда – рекао је Додик.

Рекао је и да су Суд и Тужилаштво БиХ „институције зле намјере према Републици Српској“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар