Главно Предсједник РС

Додик: Протести пољопривредника у Бијељини и Дубици су непотребни, министар је већ добио налог

„НЕМОГУЋЕ ЈЕ НЕ ПЛАТИТИ ОБАВЕЗЕ ДРЖАВИ КОЈА ЈЕ ИСПЛАТИЛА ПОДСТИЦАЈЕ ДО ПОСЉЕДЊЕГ ФЕНИНГА“
  • „У Козарској Дубици рјешавамо то питање. У Дубици има највећи број људи који су добили у закуп или концесију пољоприврдно земљиште. Има један број који је незадовољан и рјешавамо то питање“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су протести пољопривредника у Бијељини и у Козарској Дубици потпуно неоправдани у години када је највише новца издвојено за пољопривреду што су, како је рекао, тражили управо пољопривредници Семберије.

– Од свих тих трактора који тамо долазе, држава је сигурно инвестирала 40 одсто донације да се они купе, али не да ходају по улицама него да раде у пољопривреди – рекао је Додик новинарима у Приједору одговарајући на питање о протестима најављеним за данас.

Навео је да је немогуће не платити обавезе држави, а тражити да се исплати све и један фенинг подстицаја као што је пољопривредницима исплаћен.

– У Козарској Дубици рјешавамо то питање. У Дубици има највећи број људи који су добили у закуп или концесију пољоприврдно земљиште. Има један број који је незадовољан и рјешавамо то питање. Министар је добио налог да се види да се то питање ријеши и ријешићемо то питање – најавио је Додик.

Он је поновио да су протести непотребни, те да ти људи неће то рјешавати на тај начин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар