Главно Предсједник РС

Додик: Прва прес конференција МУП о смрти Давида Драгичевића била је грешка

НАГЛАСИО ДА ЈЕ БИЛА И БЕСПОТРЕБНА, АЛИ ДА ТО НИЈЕ РАЗЛОГ ДА СЕ РУШИ ПОЛИЦИЈА

МИЛОРАД  Додик, предсједник Републике Српске, рекао је данас у Бањалуци да је прва прес конференција МУП-а, о смрти Давида Драгичевића, била грешка.

„Сматрам да је та конференција била беспотребна, али то није разлог да се покушава срушити комплетна полиција“, истакао је Додик.

„Сматрам да је Тужилаштво требало више информација износити у јавност јер је можда баш то разлог што је међу људима створена сумња у случају Драгичевић“, навео је Додик.

Казао је да ће сутрашњој сједници Народне скупштине РС присуствовати Жељка Цвијановић, премијер РС и Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, те да њега опозиција није позвала на ову сједницу вјероватно, како каже, поучена претходним искуством.

Да подсјетимо, на тој прес конференцији, која је одржана 26. марта, Дарко Илић, начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, рекао је да ‘досадашња истрага јасно указује да се у случају смрти Давида Драгичевића ради о задесу.

„Он је вјероватно пао у ријеку Црквену која је била набујала и вода га је потом однијела до мјеста гдје је тијело пронађено“, рекао је тада Илић.

На тадашњој прес-конференцији полиције, Илић је рекао да су у џеповима Драгичевићеве одјеће пронађене ствари које су украдене у провалној крађи у једној кући у улици Велибора Јањетовића Јање.

https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Dodik-Konferencija-MUP-a-o-Davidovoj-smrti-bila-je-greska/477521

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар