Главно Странке

Додик: Првог новембра ћемо одржати сjедницу НС Српске јер не желимо привремено финансирање

БУЏЕТСКИМ КОРИСНИЦИМА ОД НОВЕ ГОДИНЕ ПЛАТЕ ВЕЋ – ПЕТ ОДСТО
  • Учинићемо све да оно што смо исказали као наше политике у прошлости обухватимо новим буџетом, а то је повећање пензија до 15 одсто, тако ће бити и повећање и за борачке категорије и инвалиднине. Биће омогућено и исплаћивање 750 КМ родитељима четворо и више дјеце ако један родитељ не ради
  • „Владајућа скупштинска већина има потенцијала да усвоји буџет и он ће бити усвојен, без обзира на опструкције опозиције како би показала слијед својих негативних активности уперених према становништву. Они желе да се Српској деси што гора ситуација јер је то боље за њих и зато желе да доведу у неизвјесну позицију пензионере, инвалиде, борце и све друге и да онда да усмјере своје политичке активности према институцијама Српске за кризу коју су они проузроковали“

ПРВОГ новембра одржаћемо сједницу Народне скупштине Републике Српске и усвојићемо нови буџет, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– Тиме ћемо омогућити Српској да настави уобичајни развојни пут. Учинићемо све да оно што смо исказали као наше политике у прошлости обухватимо новим буџетом, а то је повећање пензија до 15 одсто, тако ће бити и повећање и за борачке категорије и инвалиднине – рекао је Додик и додао да ће тиме бити омогућено и исплаћивање 750 КМ родитељима четворо и више дјеце ако један родитељ не ради.

Додик је нагласио да ће бити и повећане плате буџетским корисницима за пет одсто од 1. јануара, да би у марту видјели на који начин економска кретања могу да утичу на ту плату.

– Битно ћемо повећати и средства за област културе у Републици Српској. Желимо да у буџету за идућу годину имамо ставку за изградњу зграде националног позоришта Републике Српске у Бањалуци – поручио је Додик.

Додик је нагласио да ће буџет бити стимулативан и за привреду, те да ће садржавати стимулације за привреднике да повећају плате радницима у реалном сектору.

– Владајућа скупштинска већина има потенцијала да усвоји буџет и он ће бити усвојен, без обзира на опструкције опозиције како би показала слијед својих негативних активности уперених према становништву. Они желе да се Српској деси што гора ситуација јер је то боље за њих и зато желе да доведу у неизвјесну позицију пензионере, инвалиде, борце и све друге и да онда да усмјере своје политичке активности према институцијама Српске за кризу коју су они проузроковали – рекао је Додик.

Нагласио је да је неприхватљиво да Република Српска пређе на систем привременог финансирања.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар