Главно Предсједник РС

Додик: Са партнерима на нивоу биХ ћемо реазговарати кад буде извршено оно што је већ договорено

„ШТА СА ЊИМА ДА ПРИЧАМО КАД НИ ДОСАДАШЊЕ ДОГОВОРЕ НИСУ ИСПОШТОВАЛИ?“
  • „Имали смо састанке и договорили да Српској буде додијељено 36 одсто (од акциза), па већ пет мјесеци чекамо да се то заврши, али у ФБиХ неће да гласају на Управном одбору Управе за индиректно опорезивање БиХ за оно што је политички договорено“
  • „Више пута су пролонгирани и термини за разговор о Уставном суду БиХ, што поново не желе да ставе на дневни ред. Неопходно је завршити и причу о Суду БиХ и томе да важе само закони које доносе законодавни органи у БиХ, а не неки други“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик поручио је да са партнерима на нивоу БиХ увијек може разговарати, али да не зна о чему би причали имајући у виду да ни раније договоре нису испоштовали.

– Када испуне оно о чему смо се договорили, попут расподјеле средстава од акциза, онда можемо разговарати и о буџету. Прије тога не – рекао је Додик.

Додао је да Република Српска губи јер се средства не распоређују како је договорено, те подсјетио да је општа стопа расподјеле да 38 одсто иде Републици Српској, а остало Федерацији БиХ и Брчко дистрикту.

– По том принципу се дијели 90 одсто средстава, 10 одсто остаје нераспоређено да би се вршила нивелација. Имали смо састанке и договорили да Српској буде додијељено 36 одсто, па већ пет мјесеци чекамо да се то заврши, али у ФБиХ неће да гласају на Управном одбору Управе за индиректно опорезивање БиХ за оно што је политички договорено – навео је Додик.

Он је навео да би сада жељели да повећају буџет, за који није спорно да остане у прошлогодишњим оквирима повећан за дио добити коју је остварила Централна банка БиХ око 40 милиона КМ.

Он је рекао да су више пута пролонгирани и термини за разговор о Уставном суду БиХ, што поново не желе да ставе на дневни ред, те нагласио да је неопходно завршити причу о Суду БиХ и томе да важе само закони које доносе законодавни органи у БиХ, а не неки други.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар