Главно РС и матица

Додик: Шмитове изјаве су ирелевантне и не односе се на Српску

СТЕВАНДИЋ: ШТО СУ ЈАЧИ ПРИТИСЦИ – СРПСКА ЋЕ ГРАНДИОЗНИЈЕ СЛАВИТИ 9. ЈАНУАР
  • Предсједник народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Увијек ће бити пријема, свечаних академија, дефилеа, додјеле одликовања. Нико, осим нас, на то не може утицати

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик нагласио је да су све изјаве Кристијана Шмита, укључујући и оне о прослави Дана Републике 9. јануара, ирелевантне и не односе се на Српску.

Додик је за Глас Српске поновио да је Шмит нелегални високи представник.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је Српска више заинтересована за будућност у БиХ, него Шмит који нема легалитет Савјета безбједности УН, те поручио да Српска што су већи притисци све грандиозније слави Дан Републике.

– Неизвјесна је његова будућност на тој функцији без тог легитимитета. Што се тиче притисака и стварања лоше атмосфере о 9. јануару, ваљда су сви схватили да ми, што су већи притисци на Републику Српску, славимо све грандиозније – рекао је Стевандић, коментаришући за Глас Српске посљедње изјаве Шмита о прослави Дана Републике.

Он је поновио да ће се Дан Републике Српске увијек славити.

– Увијек ће бити пријема, свечаних академија, дефилеа, додјеле одликовања. Нико, осим нас, на то не може утицати – рекао је Стевандић.

Шмит је недавно изјавио да 2024. године прослава 9. јануара неће моћи бити као овогодишња.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар