Главно Предсједник РС

Додик: Српска продрла до најмоћнијих људи на свијету – поносан сам на коректан однос Руса

ПРЕДСЈЕДНИК РС У МОСКВИ ПИТАО: ИМАМО ЛИ ПОДРШКУ РФ ЗА ОДБИЈАЊЕ НАСТРАЈА НА СВОЈУ ИМОВИНУ
  • Милорад ДОДИК након разговора са Николајем ПАТРУШЕВОМ за АТВ рекао: Немам намјеру да никога да нервирам… иако се Американцима диже коса на глави… А шта да ја радим, нису нам дали никакву другу прилику…

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Српска успјела да продре до најмоћнијих људи на свијету и да је поносан на коректан однос Руса.

– Ми смо поносни на коректан однос Руса према нама у дугорочном периоду – рекао је Додик за АТВ након што се у Москви сусрео са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајом Патрушевом.

Истакао је да је саговорницима почео да говори да је у реду подршка Дејтонском споразуму, али да је упитао шта када нема Дејтонског споразума?

– Или шта ако схвате да треба одузети имовину Републици Српској, да ли она има њихову подршку да остане – пита Додик.

Рекао је да је од Патрушева, једног од најближих сарадника руског предсједника Владимира Путина, чуо да су ово најчешћа виђења између њега и Путина, чему се радује.

Додик је рекао да нема намјеру да никога нервира, али је указао да је једна мала Република Српска са свим својим проблемима успјела да продре до најмоћнијих људи на свијету.

– То што се Американцима диже коса на глави, они у Бриселу не знају шта да раде од тога, а шта да ја радим, нису нам дали никакву другу прилику – рекао је Додик.

Патрушев је раније рекао му је драго што је предсједик Српске почасни гост 11. међународног састанка високих представника који се баве питањима безбједности, а требало би да се одржи у сриједу, 24. маја.

– Веома смо вам захвални на учешћу и сигуран сам да ће размјена мишљења о питањима безбједности у савременим геополитичким условима бити од посебног интереса – рекао је Патрушев и захвалио Додику на посјети.

Он је нагласио да високо цијене партнерство у духу повјерења које је посебно између Русије и Српске.

Додик борави у вишедневној посјети Русији и сутра би, како је раније рекао, требало да се састане са руским предсједником Владимиром Путином.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар