Главно Предсједник РС

Додик: Сви бошњачки лидери због избора покушавају да буду као Бакир Изетбеговић

НОВА „РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ“ ИМ НЕЋЕ ПРОЋИ, АЛИ КОРИСТЕ СВАКУ ПРИЛИКУ ДА НАНЕСУ ШТЕТУ СРБИМА
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Пуцали су на нашу дјецу, убијали су нашу дјецу и на овај дан и на многе друге дане, а сада неко жели да испише нову историју као да се то никада није ни догодило и да су само они жртве. За свјетску јавност и поједине званичнике Запада српске жртве не постоје и нико не говори о њима. Намећу нам лажне наративе како би Срби били представљени као злочинци које треба кажњавати и уништити
  • Само грађани Српског Сарајева који су ту нашли свој дом знају шта су тамо све преживјели. Поштујем те људе, њихову снагу, њихову одлучност да наставе да живе и граде свој живот испочетка. Та српска снага створила је и Републику Српску и наша окупљеност чини нас још јачим и снажнијим колико год нас ко нападао и радио против нас

Извор: РТРС

ПРИЧА о новој резолуцији о Сребреници је покушај Бошњака да се додворе свом гласачком тијелу пред изборе и тако поново понижавају све жртве. У свему покушавају да буду као предсједник СДА Бакир Изетбеговиић. Јасно је да нису у стању да истрпе приговоре СДА и зато раде ово што раде, иако знају да им не може проћи, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик наводи да самостално иступање показује да користе сваку прилику да наштете Српској и свако мјесто да говоре против Срба и да не желе да граде заједничку будућност.

– Републику Српску боли сваки дан, а посебно данас, када се обиљежава Дан сјећања на убијену и страдалу дјецу Српског Сарајева, да починиоце никада није стигла правда. Неко је убио 121 дијете и то никада не смије бити заборављено – поручио је Додик на свом налогу Икс.

Предсједник Српске истиче да данас и сваки дан морамо говорити о њиховом страдању и о свим изгубљеним невиним животима.

– Пуцали су на нашу дјецу, убијали су нашу дјецу и на овај дан и на многе друге дане, а сада неко жели да испише нову историју као да се то никада није ни догодило и да су само они жртве. За свјетску јавност и поједине званичнике Запада српске жртве не постоје и нико не говори о њима. Намећу нам лажне наративе како би Срби били представљени као злочинци које треба кажњавати и уништити – наводи Додик.

Наша болна историја, пуна жртава и пуна бола који никада неће нестати, научила нас је да морамо да се боримо и чувамо своје, како се никада овакве ствари не би десиле.

– Никада нећу моћи да схватим како неко може пуцати на невино дијете и како се неко може правити да се то није десило – само зато што је то српско дијете. Ту реалност и данас живимо – поручио је предсједник Српске.

Додик истиче да су многе породице напустиле своја огњишта у Сарајеву јер тамо није било живота за њих.

– Само грађани Српског Сарајева који су ту нашли свој дом знају шта су тамо све преживјели. Поштујем те људе, њихову снагу, њихову одлучност да наставе да живе и граде свој живот испочетка. Та српска снага створила је и Републику Српску и наша окупљеност чини нас још јачим и снажнијим колико год нас ко нападао и радио против нас – рекао је Додик.

Додао је да се никада неће заборавити ниједна жртва, ниједан злочин који се догодио.

– Наша обавеза је да говоримо и да упознамо нове генерације са болном историјом и страдањима нашег народа – закључио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар