Главно Предсједник РС

Додик: Током наредне четири године Српској нико ништа неће моћи да наметне

ПРЕДСЈЕДНИК РС УВЈЕРЕН ДА ЈЕ ГАРАНЦИЈА ЗА ТО ИЗБОР 4 ДЕЛЕГАТА СНСД У ДОМ НАРОДА
  • Открио да је од ЕУ комесара Оливера Вархељија добио обећање да ће бити одблокирана средства ЕУ Републици Српској. Нагласио да је то „веома добра вијест за нас“ и објаснио: „Тиме ће бити омогућен наставак изградње на коридору 5 це од Добоја до Вукосавља“

СНСД-ови делегати ће у Дому народа БиХ наступити одлучно и конструктивно и избором наша четири делегата, Републици Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– У седмици иза нас Народна скупштина изабрала је делегате у Дом народа БиХ. Изабрано је и Вијеће народа и тиме смо обавили важан посао, чиме су створени услови за даље формирање Владе Републике Српске – објавио је Додик на свом Твитер налогу.

Додик је навео да је на састанку мандатара Радована Вишковића и делегације СНСД-а разговарано о програму рада нове владе.

– СНСД би требало да има 10 министарстава у новој влади. Примарни задатак нове владе биће да ангажује све снаге да се очува стабилност и дају адекватни одговори на предстојеће економске изазове – написао је Додик.

Предсједник Додик подсјетио је да се ове седмице састао с европским комесаром Оливером Вархељијем.

– У отвореном разговору добио сам обећање да ће бити одблокирана средства ЕУ Републици Српској, што је веома добра вијест за нас. Тиме ће бити омогућен наставак изградње на коридору 5 це од Добоја до Вукосавља – рекао је Додик.

Такође, навео је и да се састао и с амбасадором Републике Турске Садиком Бабуром Гиргином и изразио наду да ће коначно почети изградња ауто-пута Београд – Сарајево.

Додик је напоменуо и да је отворена нова зграда Општинске управе у Котор Варошу, чиме су створени много бољи услови за рад свих запослених, али и пружање услуга грађанима.

– Радну недјељу завршио сам подршком нашој репрезентацији у дворани „Борик“, гдје је на величанствен начин приређено праћење Мундијала – закључио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар