Главно Предсједник РС

Додик: У августу ће – послије деценије отезања – бити расписан тендер за мост код Градишке

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ПРИОРИТЕТ РС АУТОПУТ ПРЕМА ДОБОЈУ, ПА ДАЉЕ ПРЕМА ШАМЦУ И БИЈЕЉИНИ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да вјерује да је дефинитивно договорено са Хрватском да у августу буде расписан тендер за изградњу прекограничног моста на ријеци Сави у Градишци, између БиХ и Хрватске.

„То је бескрајна клацкалица гдје је Република Српска, нажалост, у таквој позицији да од Хрвата зависи начин на који ће и када почети градња. Али мислим да је и њих више срамота да одгађају“, рекао је Додик новинарима у Градишци након састанка са начелником те општине Зораном Аџићем.

Он је истакао да ће изградњом тог моста бити растерећен саобраћај у урбаном дијелу Градишке и омогућена боља и бржа комуникација ка самом граничном прелазу са Хрватском.

Додик је навео да у десет година од изградње аутопута нема ко није покушао да заустави градњу моста.

„То су чиниле институције БиХ када су скинуле мост као приоритет, а онда смо морали да то враћамо. Затим је Хрватска ушла у ЕУ и жељела да тај проблем пребаци на ЕУ, не желећи да издваја своја властита средства“, рекао је Додик.

Он је истакао да је све то ишло на штету Републике Српске, али да је Српска стрпљиво чекала.

Предсједник Српске нагласио је да је примарни посао у области инфраструктуре за Српску изградња аутопута према Добоју, који ће бити завршен овог љета.

„Затим ћемо наставити изградњу аутопута даље према Модричи и Шамцу, Брчком и Бијељини, граници са Србијом, и то је примарни путни правац који ми желимо да изградимо у овом времену“, рекао је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар