Главно Предсједник РС

Додик: Улазак српске војске у Бањалуку значио је слободу за све народе на овом подручју

ПРЕДСЈЕДНИК РС: СРБИ СУ СЕ, НАКОН ДУГО ВРЕМЕНА, ВРАТИЛИ СВОМ НАЦИОНАЛНОМ И ДРЖАВНОМ ПИТАЊУ
  • „Послије пет вијекова (турске) окупације и ропства, српски народ је коначно дочекао слободу. Слобода је дошла у Бањалуку и 22. априла 1945. године, након четири године фашистичке окупације, а затим се поново морала бранити и одбранити у периоду од 1991-1995. године у Одбрамбено-отаџбинском рату“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да је 21. новембар 1918. један од свјетлијих датума у историји Бањалуке и српског народа, те да је улазак српске војске у овај град значио слободу за све народе на овом подручју.

Додик је нагласио да српски народ мора и треба да његује традицију обиљежавања великих историјских догађаја.

– У Бањалуци се данас клањамо сјенима ослободилаца из Првог свјетског рата. То је наша света дужност према прецима који су ослободили овај град и то мора да се зна, да стално подсјећамо на ову историјску чињеницу. Након дуго времена, Срби су се вратили свом националном и државном питању, данас смо интегрисани, те Република Српска и Република Србија заједно обиљежавају значајне догађаје из наше историје – рекао је Додик за Срну.

Један од тих значајних догађаја за српски народ, рекао је Додик, свакако је и 21. новембар 1918. године датум када је ослобођена Бањалука у Првом свјетском рату.

– Послије пет вијекова окупације и ропства, српски народ је коначно дочекао слободу. Слобода је дошла у Бањалуку и 22. априла 1945. године, након четири године фашистичке окупације, а затим се поново морала бранити и одбранити у периоду од 1991-1995. године у Одбрамбено-отаџбинском рату – навео је Додик, указавши на велику жртву коју су Срби као слободарски народ поднијели у протеклим ратовима.

Он је нагласио да би младе генерације кроз историју требало да науче и да никада не забораве борбу српског народа за слободу, чија је цијена само у Првом свјетском рату била 1,3 милиона погинулих Срба.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар