Главно РС и матица

Додик уручио Лазанском Орден части са сребрним зрацима

„ОСЕЋАМ СЕ ПОЧАСТВОВАН И ВРЛО ПОНОСАН ШТО САМ ДОБИО ОРДЕН ОД ПРЕДСЕДНИКА ДОДИКА“

ДОСКОРАШЊИ предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас Орден части са сребрним зрацима српском писцу, новинару и војнополитичком коментатору Мирославу Лазанском.

Додик, који је сада предсједавајући Предсједништва БиХ, донио је указ о одликовању Лазанског у вријеме док је био предсједник Републике Српске, а данас је обављен свечани чин додјеле ордена.

Лазански је изјавио Срни да му је указана велика част и да одликовање доживљава као признање за његов рад од 1992. године.

„Пратио сам медијски стварање Републике Српске и био сам овде и за време рата. На неки начин се сматрам и делом Српске пошто је моја мајка Српкиња из Високог, а ја сам живео у Требињу где сам завршио Гимназију `Јован Дучић`“, рекао је Лазански.

Он је подсјетио да му је ово друго одликовање у каријери.

„Имам један војни орден, односно Медаљу за војничке врлине којом ме је одликовао председник /Јосип Броз/ Тито 1977. године и сада после Тита ме одликовао Додик. То је врло занимљиво. Осећам се почаствован и врло поносан што сам добио орден од председника Додика“, нагласио је Лазански.

Додик је уручио орден Лазанском на основу овлашћења актуелног предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар