Главно Предсједник РС

Додик: Законa о имовини БиХ неће бити јер она и по Уставу БиХ и по Дејтону припада ентитетима

УСТАВНИ СУД БиХ НЕ МОЖЕ ДА ОДРЕДИ ТИТУЛАРА ИМОВИНЕ НИТИ ПРОЦЕДУРЕ, А ТО ПОКУШАВА ЈЕР ЈЕ БиХ НАКАРАДНА
  • „Био сам 1998-ме предсједник Владе Републике Српске када је међународни фактор тог времена рекао да приватизацију воде ентитети јер имовина припада ентитетима“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да питање закона о имовини БиХ никада неће доћи на дневни ред и да имовина по Уставу и Дејтонском споразуму несумњиво, без икакве потребе за доказивањем, припада ентитетима.

Када је ријеч о захтјеву члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића Правобранилаштву БиХ за информацију о томе шта је „предузело у погледу правне заштите државне имовине и имовинских интереса државе у вези с извршењем коначних и обавезујућих одлука Уставног суда БиХ“, Додик је рекао да БиХ не треба да има ни правобранилаштво, које је наметнуто, као и да нема имовину и да могу да раде шта хоће.

– Српска је располагала том имовином уназад неко вријеме, извршила је приватизацију државних предузећа и банака и све то било је тумачено од ОХР-а на тај начин у тим годинама – рекао је Додик.

Он је рекао да је 1998. године био предсједник Владе Републике Српске када се то питање ломило и да зна да је међународни фактор тог времена рекао да приватизацију воде ентитети јер имовина припада ентитетима.

Додик је нагласио да Уставни суд није тај који може да одреди титулара, не може да одреди процедуре, да Уставни суд није ништа и да не може да доноси привремене мјере.

– Зато је БиХ накарадна, зато је БиХ неуспјешна и зато БиХ не може успјети – указао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар