Главно Федерација/БиХ

Додику у Скопљу уручена Светосавска повеља – највеће признање српског народа у С. Македонији

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДЈСЕДНИШТВА БиХ РАЗГОВАРАО СА ЂОРЂЕМ ИВАНОВОМ

СРПСКОМ члану Предсједништва БиХ Милораду Додику у Скопљу је на Светосавској академији уручено највеће признање српског народа у Сјеверној Македонији – Светосавска повеља.

Одлуку о додјели овог великог признања једногласно је донио Организациони одбор за обиљежавање националног празника Срба у Сјеверној Македонији „Светосавска недјеља 2020″, на приједлог Српске заједнице у тој земљи.

Светосавска повеља додјељена је Додику за изузетан допринос афирмисању српског националног питања у цијелом региону и за значајан допринос у очувању српства и српске културе и традиције у Македонији.

Лидеру Срба у Републици Српској ово високо признање додјељено је и за залагање за успостављања јединства унутар српског народа у цјелини и успостављање добре сарадње и разумијевања између Српске и Сјеверне Македоније.

Додик је у Скопљу разговарао са бившим предсједником Сјеверне Македоније Ђорђем Ивановом о актуелним дешавањима у региону.

Српски члан Предсједништва БиХ упознао је Иванова са политичком и економском ситуацијом у Републици Српској и БиХ.

Додик је нагласио да Српска и БиХ његују пријатељске односе са Сјеверном Македонијом, додавши да је сарадња добра и да је треба и даље развијати.

Иванов је честитао Додику на Светосавској повељи.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар