Главно РС и матица

Двери: Ако Угљанину не одговара да живи у Србији, радо ћемо му купити авионску карту у једном смјеру

ПОКРЕТ ЗАТРАЖИО РЕАКЦИЈУ БРНАБИЋ И СТЕФАНОВИЋА И РАСПУШТАЊЕ ОВОГ САСТАВА БНВ
  • Само неке од провокација БНВ према држави Србији су: захтев да се Рашкој области одузме њен хиљадугодишњи назив, тражење аутономије „Санџака“, обележавања „Дана самоопредељења“, марширање униформисаних лица са грбом „Санџака“, захтев за „конститутивношћу државе Санџак“, постављање табле злогласном нацисти Аћиф-ефендији, изјаве Сулејмана Угљанина да је Србија фашистичка творевина, коју треба демократизовати и по цену довођења НАТО…

БОШЊАЧКО национално веће (БНВ) злоупотребљава своју функцију и крши Устав Србије.

БНВ се финансира из буџета грађана Србије, а својим активностима подрива Устав Србије и нарушава безбедност грађана у Рашкој области и територијални интегритет Републике Србије, те с тога тражимо да се тренутни састав овог већа хитно распусти.

Понављамо да овде није проблем у једној националној мањини, већ у њиховим тренутним представницима који својим понашањем и изјавама подједнако наносе штету и Србима и Бошњацима који живе у Србији.

Само неке од провокација БНВ према држави Србији су: захтев да се Рашкој области одузме њен хиљадугодишњи назив, тражење аутономије „Санџака“, најава наводних квази референдума, обележавања „Дана самоопредељења“, претње плавим шлемовима, марширање униформисаних лица са грбом „Санџака“, захтев за „конститутивношћу државе Санџак“, постављање табле злогласном нацисти Аћиф-ефендији, изјаве Сулејмана Угљанина да је Србија фашистичка творевина, коју треба демократизовати и по цену довођења НАТО-а, као и остале очигледно добро припремљене и координисане активности, које трају неколико последњих година, и то без икаквих конкретних реакција званичних државних органа.

Скандали БНВ кулминирали су тзв. „дипломатским“ позивом председника Бошњачког националног већа Сулејмана Угљанина да у име БНВ у Новом Пазару дочека осведоченог ратног злочинца Беџета Пацолија.

Све су ово разлози из којих проистиче логичан захтев за распуштањем БНВ.

Српски покрет Двери као озбиљна државотворна и парламентарна странка у Србији захтева хитно не само оглашавање, већ конкретно реаговање председника Владе Ане Брнабић и министра унутрашњих послова Стефановића, као и политичких представника власти у градовима и општинама Рашке области, који ћутањем одобравају отворени сепаратизам.

Ако Угљанину већ не одговара да живи у Србији, Двери му поново поручују да ће му радо купити авионску карту у једном смеру.

(саопштење Српског покрета Двери)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар