Главно Федерација/БиХ

Џаферовић: Нека они који су ухапсили Мехмедагића воде рачуна да је то прворазредно државно питање

ПОЗВАО ТУЖИЛАШТВО БиХ ДА НЕ БУДЕ У СЛУЖБИ ОНИХ КОЈИ РУШЕ ОБА
  • „Никако се не смије сметнути с ума да су удари на директора ОСА-е од разних политичких кругова кренули након успјешних акција ОСА-е у заштити интереса државе Босне и Херцеговине“


ЧЛАН Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић казао је да је хапшење директора Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА/ОСА) Османа Мехмедагића у свакој држави прворазредно државно питање, о чему би сви они који у томе учествују морали озбиљно водити рачуна.

“Поштујући принцип независности правосуђа и не улазећи у чињенице и разлоге због којих је директор ОСА-е приведен, не могу се отети утиску да се већ дужи временски период ради на дискредитацији те агенције и смјени њеног директора”, изјавио је Џаферовић.

Он сматра да се другачије не може тумачити неколико кривичних поступака које је у протеклим мјесецима покренуло Тужилаштво БиХ и од којих су неки већ завршени ослобађајућим пресудама.

„Никако се не смије сметнути с ума да су удари на директора ОСА-е од разних политичких кругова кренули након успјешних акција ОСА-е у заштити интереса државе Босне и Херцеговине”, става је Џаферовић.

Позвао је Тужилаштво БиХ да води рачуна о својим поступцима и да не буде у функцији оних чији је циљ рушење Обавјештајно-безбједносне агенције.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар